Смолян - град на таланти: Магията на гайдата от село Габрица

Смолян - град на таланти: Магията на гайдата от село Габрица

Гайдарът_от_Габрица

Община Смолян е известна с богатата си история, красивата природа и талантливитехора, които я населяват. Задружни усилия, желание и умения са необходими обаче, зада накараме домът ни да заблести отново.

Един от вдъхновяващите примери за това е видеото, създадено в рамките на предизборната кампания на кандидата за кмет на община Смолян Михал Камбарев, което прикова вниманието към Смолян и неговите таланти. Видеото не просто отразява красотата на Родопа планина, но и звука на магнетичната каба гайда на гайдар от село Габрица.

Гайдата, която звучи във видеото, стана изключително популярна на национално нивои се използва като фонов звук при представянето на кандидатите за кметове на "Продължаваме Промяната - Демократична България" .

Това несъмнено е символ на таланта и богатството на културното наследство в община Смолян.“Скритият потенциал на Смолян чака да бъде разкрит. С това искаме да отправим послание към всички наши съграждани, че Смолян може да заблести още по-ярко, ако всички заедно работим за неговото бъдеще.” сподели Михал Камбарев.От обединението заявяват, че Смолян може да се превърне в град на възможности и са готови да работят усилено, за да го направят още по-красив и привлекателен.

Смолян може да стане град, в който всички с гордост да живеем и работим. Нека заедно върнем живота в Смолян!

Върни се горе