Михал Камбарев от Виево: “Обезлюдяване, работа, медицинска грижа, отопление бяха част от темите, които обсъдихме.”

Михал Камбарев от Виево: “Обезлюдяване, работа, медицинска грижа, отопление бяха част от темите, които обсъдихме.”

Вчера Михал Камбарев и кандидатите за общински съветници от ПП-ДБ изживяха едно топло и сърдечно посещение в село Виево, при засилен интерес и подкрепа от страна на местните жители. Тази вдъхновяваща среща имаше емоционален отпечатък, който надхвърля обикновените статистики и числа.

Село Виево, като множество други села в община Смолян, се изправя пред сериозен проблем – обезлюдяване. Това е място, където времето се движи бавно и животът се върти около семейни връзки. Но този свят е на прага да изчезне. Децата и внуците на жителите на Виево са се разпръснали по България и Света.

Михал Камбарев и кандидатите за общински съветници изразиха искрена загриженост и ангажимент да върнат усмивките на лицата на жителите на Виево. Срещата с тях донесе на кандидатите носталгия, но и силен стремеж да се запази духът на Виево и селото да започне да се населява отново с млади хора.

Друг проблем, който изпъкна в разговора беше и медицинската грижа за жителите на селото. Налице е сериозна липса, която засяга здравето и благополучието на местните. Кандидатите от ПП-ДБ споделиха част от мерките в управленската програма за редовен междуградски транспорт, линейка във всички по-големи села, график за профилактични прегледи и поставяне на автоматични дефибрилатори, които са критично важни за спасяване на човешки животи.

Михал Камбарев и екипът му не просто посетиха Виево, те посветиха време и внимание на историите и тревогите на селото. Посещението приключи с ясна заявка за по-тясно сътрудничество между кандидатите и общността на село Виево, защото те са свързани с общата цел да направят този край по-добро място за всички – за млади и възрастни, за тези, които са родени тук, и за тези, които се чувстват като част от тази сплотена общност.

Върни се горе