Временна комисия за кметa на Доспат

Временна комисия за кметa на Доспат

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внесе предложение в Народното събрание за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев.

Комисията има две основни задачи – да обследва кметът извършил ли е репресии срещу гражданите и бизнеса и облагодетелствал ли се е от служебното си положение.

Кой и как печели големите обществени поръчки в общината? Как се реализират проектите – в пълнота или частично? Има ли факти и обстоятелства за корупционни практики при изпълнение на поръчките със свързани с кмета компании? Има ли връзка между потенциалните проблемни поръчки и отрицателното бюджетно салдо на общината от -2.3 млн. лв? Фабрикуват ли се сигнали срещи гражданите и бизнеса с цел политически репресии? Това са част от въпросите, които следва да намерят отговор.

Комисията ще бъде съставена от 12 народни представители, избрани на паритетен принцип – по двама от всяка парламентарна група. Това ще гарантира обективност и прозрачност в работата на комисията. При успешно сформиране на комисията, налице са всички предпоставки тя да изпълни поставените цели в посочения срок.

Благодарим на смелите хора от Доспат! Доспат, не сте сами!

Върни се горе